Rungu Tours Logo

Rungu Tours in de media

Rungu Tours verschijnt regelmatig in het nieuws.

Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen over RunguTours in de media.


Rungu Tours mede-organisator en uitvoerder van golf-reis in Oeganda

De Stichting Weebale heeft een golfreis georganiseerd in Oeganda. Deze reis probeert het nuttige met het aangename te verenigen. Een deel van de deelnameprijs wordt besteed aan een project voor schoon drinkwater in het dorp Katete-Kikwayi, in de buurt van Mukono. Rungu Tours voert de reis uit. Het glossy magazine Golf & Lifestyle zorgt voor de publiciteit.

Lees het artikel in 'Golf en Lifestyle'.


Oeganda in AD Magazine

Op 31 mei verscheen er een artikel in het weekend Magazine van het Algemeen Dagblad, geschreven door twee journalisten die met Rungu Tours naar en door Oeganda gereisd hebben.

Lees het artikel in 'AD Magazine'


In de voetsporen van de grote 19e-eeuwse ontdekkingsreizigers
De Baker’s Trail

Samuel & Florence Baker Rungu Tours is een partner  in de expeditie van de Amerikaanse explorer Julian Monroe Fisher, die  treedt in de voetsporen van de grote Britse ontdekkingsreizigers Samuel Baker en zijn vrouw Lady Florence Baker. In 1861 gingen zij op zoek naar Lake Albert in het huidige Oeganda. Na een voettocht van 4 jaar vonden zij het meer in 1864. Monroe Fisher heeft, samen met David Baker, de achter-achterkleinzoon  van Samuel en Florence Baker, een trail uitgezet die de voetsporen volgt van deze grote explorers. In 2014 is het 150 jaar geleden. Ter  gelegenheid daarvan heeft Monroe Fisher de tocht van de Bakers te voet gevolgd, in kaart gebracht en heeft hij markers aangebracht (zie ook www.thebakertrail.com). Samen met Monroe Fisher ontwikkelt RunguTours ook een trip in Oeganda die bij uitstek geschikt is voor avontuurlijke reizigers om delen ervan  te voet of per mountain bike af te leggen.


Artikel in Grande

In 2013 verscheen er een mooi artikel over Oeganda en Rungu Tours in het glossy reismagazine Grande. Als je hier klikt, kun je het lezen: Oeganda artikel Grande