Rungu Tours Logo

Wie is RunguTours ?

Rungu Tours is een vriendschappelijke associatie van een Oegandese partner en twee Nederlandse partners en gevestigd in Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

De Gezichten achter RunguTours

Mechtild Alferink Rungu Tours Oeganda  

Mechtild Alferink

Mechtild Alferink is partner en mede-eigenaar van Rungu Tours. Mechtild is Nederlandse en woont in Zeist. Ze spreekt Nederlands en Engels. Ze is senior organisatieadviseur en interim manager en geeft advies op maat over de reizen.

Rob de Lange Rungu Tours Oeganda  

Rob de Lange

Dr. Rob de Lange is partner en mede-eigenaar van Rungu Tours. Rob was zijn hele werkende leven werkzaam als universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool Utrecht. Hij spreekt Nederlands, Engels (English), Duits (Deutsch) en Frans (Français). Hij geeft advies op maat over de reizen.Wij zijn het best te bereiken via de Contactpagina op deze site of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Missie

De missie van Rungu Tours is om de diversiteit en alle facetten van dit prachtige land te belichten en daarbij de lokale bevolking (financieel) te ondersteunen, om hen te helpen wilde dieren te beschermen en om kansen te creëren, met name voor de nieuwe generatie.

Rungu Tours hecht veel waarde aan klantgerichtheid, integriteit, eerlijkheid, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, veiligheid, kwaliteit enthousiasme en toegankelijkheid. Het is onze ambitie om trips / reizen te organiseren die onze gasten de best mogelijke Afrikaanse Wildlife ervaring biedt en de mooiste delen van Oeganda tonen.

Rungu
is een woord uit het Swahili. Het verwijst naar de naam van de ceremoniële scepter van de koning. In de traditionele vergadering van de stamoudsten werd de rungu gebruikt als aankondiging dat iemand wilde spreken. Als iemand ermee op de grond sloeg, betekende dat die persoon spreekrecht had en dat iedereen aandachtig moest luisteren. Hij wordt ook wel de 'talking stick' genoemd. Wij hebben de rungu aangenomen als symbool voor de wens dat alle volkeren op de wereld het recht hebben om te spreken en aandacht krijgen om gehoord te worden.